Pierre Balmain (1914-1982) ÄR en av DE STÖRSTA av franska modeskaparna.

PIERRE BALMAIN ÄR KÄND FÖR ATT VARA DEN som hjälpte till att bygga upp det skräddade modet i Paris efter andra världskriget, parallellt med Dior och Balenciaga.

Idag har modehuset kommit i ropet igen, MYCKET TACK VARE SYNLIGHETEN MED CATWALK VISNINGAR OCH TILLSAMMANS MED DE IDAG STÖRSTA STJÄRNORNA, STORA VÄRLDS KÄNDISAR SOM GÄRNA BÄR BALMAIN KOLLEKTIONER UNDER SINA OLIKA FRAMTRÄDANDEN.

MEST OMTALADE ÄR,  RIHANA (BALMAIN FRONT FIGURE), PUFF DADY, BIBER, MADONNA, mm, mm.. LISTAN KAN GÖRAS LÅNG.

Christophe Decarnin heter dagens designer som fått modebranschen att göra vågen.

Pierre Balmain själv sade sig inte vara särskilt intresserad av mode, utan av att klä kvinnor som redan hade en sofistikerad stil och uppskattade den enkla elegans han kunde bistå med.

Det enkla är det svåra, hävdade Balmain ihärdigt och slog ifrån sig kritik om att upprepa sig, och inte komma med några nya djärva förändringar.

Kändast blev han för sina aftonkläder. Korta cocktailklänningar, ofta i broderad sammet eller siden och extravaganta galastassar med tajta liv och långa svepande sidenkjolar med broderier från Lesage. Han började med att studera arkitektur, men kom snart att börja arbeta för dåtidens kände, men idag bortglömde, modeskaparen Molyneux.

Pierre Balmain klädde både kändisar och kungligheter och fick extra god kontakt med det thailändska kungahuset, vars drottning Sirikit han klädde under kungaparets världsomspännande resa 1960. Balmain bistod även med en svart klänning till den franska sångerskan Juliet Gréco, som gjorde sig känd som ”Paris svarta ros”.

BALMAIN FINNS IDAG INOM BÅDE MODE/DESIGN KLÄDER, SKOR OCH ACCESSOARER, MEN ÄR OCKSÅ VÄLDIGT KÄND NÄR DET GÄLLER PARFYMER OCH HÅR EXTENSION. BALMAIN HUSET JOBBAR STARKT FÖR ATT ÅTER BEFÄSTA SIN POSITION SOM ETT AV DE VÄRLDS LEDANDE MODE HUSEN.

om_balmain

BALMAIN HAIR COUTURE

BALMAIN TROR PÅ SKÖNHET FÖR ALLA KVINNOR

PRODUKTERNA ÄR DESIGNADE MED DETTA SOM GRUND, DEN NATURLIGA SKÖNHETEN FÖR KVINNOR MED EN BRED VALFRIHET AV HÖG KVALITETS PRODUKTER OCH PRODUKTSERIER.

BALMAIN MÖTER ALLAS ÖNSKAN OM STYLE OCH DESIGN SOM EN KVINNA VILL HA. HAIR COUTURE SYMBOLISERAR DEN UNIKA MODEMEDVETNA BALMAIN KVINNAN

span class='copyright'>© Copyright - - Copyright © Grönberg & Partners AB